Het schooljaar 2012-2013 is weer begonnen. Het behoeft geen toelichting dat het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) last heeft van veel bureaucratie. Een belangrijk onderdeel daarvan is het vastleggen van de aanwezigheid van studenten. Het is logisch dat we dat moeten doen, maar als het efficiënter kan…. Binnen sommige docententeams waren docenten tot wel 5% van hun tijd bezig met het bijhouden van presentielijsten. Samen met Samsung heeft het ROC Flevoland gezocht naar een oplossing voor dit vraagstuk. Uitkomst was dat elke docent van het ROC bij de start van het schooljaar een Samsung Note 10.1 tablet heeft gekregen. Hierop kan in een digitaal klassenboek de presentie worden bijgehouden en zo veel tijd worden bespaard. Bijkomend voordeel is dat de tablet ook – draadloos – aangesloten kan worden op een beamer en zo het onderwijs ook weer verder vernieuwt.

Share This