Mijn naam is Mark Vlasblom

Ik heb een grote passie voor Leiderschap en Transformatie.

Na een studie Natuurkunde, Wiskunde en Informatica heb ik mijn eerste werkervaring opgedaan in het hoger onderwijs en de ICT. Midden jaren 90 was ik als ondernemer actief in de meubel- en interieurbouw. Stuk voor stuk waardevolle ervaringen waarin ik altijd op de een of andere manier in een veranderdynamiek belandde.

Begin deze eeuw ben ik in het middelbaar beroepsonderwijs beland, al snel in een eindverantwoordelijke functie. Een wereld die nog veel dynamischer bleek dan de wereld van de ICT of het ondernemerschap. Het bleek de ideale context om mij in een executive MBA studie te specialiseren in Kennis- en Verandermanagement en dit in mijn organisaties toe te passen.

Ruim 10 jaar geleden ben ik via Nyenrode University in aanraking gekomen met Theory U van Otto Scharmer. Dat was het begin van een nieuwe – ook persoonlijke – transformatie. Op zoek naar nieuwe manieren van werken in een wereld die razendsnel verandert. Omdat gangbare principes telkens minder goed werken en eindig blijken.

Het gedachtengoed van Theory U pas ik toe in mijn werk en binnen onze organisatie onderzoeken we wat de werkzame principes zijn. Centraal daarin staat het organiseren van synchroniciteit of flow. Want hoe mooi is het als we kunnen ervaren dat iets als vanzelf lijkt te gaan en dat het simpelweg klopt? Door de echte verbinding met de jezelf en de ander aan te gaan en je bewust te zijn van wat jouw hoogste potentieel is.

Mijn werkzame leven combineer ik met een tweede passie: de schaatssport. Met veel plezier beoefen ik het langebaanschaatsen. De juiste balans zorgt voor een gezonde geest in een fit lichaam en levert mooie sportieve resultaten.

Mensen waar ik mee werk leren mij kennen als een gedreven leider die weet wat hij wil en die jou uitdaagt jouw hoogste potentieel te verkennen en dat in de wereld te zetten.

Share This