Als groot liefhebber van de schaatssport geniet ik iedere vier jaar van de Winterspelen. Het is geen toeval en echt een gevalletje synchroniciteit dat ik een nieuw MBO College mag realiseren aan het Winterspelenplein: MBO College Poort. En dan niet op nummer 35a of 9c, nee gewoon op nummer 1. In heel ons land is er geen tweede Winterspelenplein, dat maakt het extra bijzonder. Wat veel mensen nog niet weten is dat we hier niet zomaar een school realiseren maar dat hier echt sprake is van “het Wonder aan het Winterspelenplein“.

Al jaren zijn we met alle collega’s hard aan het werk om het middelbaar beroepsonderwijs in Almere te versterken, te verbeteren en bovenal veel herkenbaarder te positioneren. Er is al heel veel werk verzet. Het sluitstuk van deze operatie is het realiseren van dit onderwijs in eigentijdse en bijzonder gebouwen. En één van de drie gebouwen is dit nieuwe gebouw aan het Winterspelenplein.

Op dit moment zijn we met MBO College Poort op een paar honderd meter gevestigd in tijdelijke huisvesting. Zo kunnen studenten en collega’s iedere dag zien hoe de nieuwe school vordert. Op 4 mei 2017 hebben we de eerste paal geslagen en begin mei 2018 is het schoolgebouw al helemaal klaar. Studenten die deze zomer een diploma krijgen, zullen dit al in het nieuwe gebouw krijgen. Vanaf augustus krijgen alle zittende en nieuwe studenten van MBO College Poort les in het nieuwe gebouw.

Een school aan het Winterspelenplein kan natuurlijk niet zonder sport. De Sport en Bewegen opleidingen van ons ROC is daarom ook onderdeel van deze school. In een omgeving die sport ademt en waar het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) en het Topsportcentrum op een steenworp afstand liggen. En er is meer dan alleen sport in deze bijzondere school. Alle dienstverlenende opleidingen op niveau 4 – denk hierbij aan economische, juridische en administratieve opleidingen – en de meer op vrijetijd en ondernemen gerichte opleidingen maken ook onderdeel uit van deze school. Mooie en ook kwalitatief goede opleidingen met een prima perspectief op een baan of vervolgopleidingen.

En tot slot wil ik nog iets over het schoolgebouw zelf. Het wordt een erg duurzaam gebouw, maar bovenal wordt het een heel mooi gebouw. Met een atrium van drie verdiepingen. Het gevoel van ruimte en het gebruik van veel natuurlijke materialen zal zorgen voor een bijzonder prettige omgeving voor studenten en medewerkers. Bedacht door architect Burton Hamfelt en gebouwd door Lithos bouw en ontwikkeling. Een parel voor de stad Almere en misschien wel de mooiste school van Almere, de provincie en de metropoolregio. Met recht een wonder.. Vertel dat gerust door…

Share This